Gündem Fatso Gündemi

BAŞKAN KARATAŞ'TAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI
05 Mart 2019 Salı / 09:52:16

FATSOBaşkanımız Sayın Tayfun KARATAŞ 2019 yılı istihdam seferberliği ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Kıymetli Basın Mensupları,
Hatırlayacağınız üzere 21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu.
Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 2 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar.
Bunlara yönelik yasal düzenleme de hızla Meclisten geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı.
İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunları pek çoğu tarihi destekler şeklinde.
Ben size bunlardan özellikle çok önemli gördüğüm ikisinden bahsedeceğim.
Birincisi; nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır.
2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak.
Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz.
İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak.
Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek.
Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için hükümetimize çok teşekkür ediyoruz.
İkincisi de; herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimcilerimiz için çok önemli bir destek getirildi. Böylece Devletimiz sıkıntılı günümüzde de yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor.
Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor.

Yani burada devletimiz işverene diyor ki, düzenini bozma, istihdamı koru.
Tüm bu teşviklere ilişkin tüm detaylara istihdamseferberligi.org adresinden ulaşabilmek mümkün.
Aklınıza takılan bir konu olursa, Odamıza ulaşmanız mümkün.
Bu teşvikler konusunda şirket sahipleri ve yöneticileri kadar muhasebecilere ve şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine de büyük görevler düşüyor. İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda onlardan ekstra hassasiyet bekliyoruz.
Önümüzdeki süreçte de Valimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın yerel teşkilatları ve iş dünyası kuruluşlarımızın başkanlarının katılımıyla üyelerimize yönelik olarak istihdam teşvikleri bilgilendirme toplantıları yapmaya devam edeceğiz.
İlimizde her ay en çok ilave istihdam sağlayan üyelerimizi kutlayacağız.
Bakın 2017’deki istihdam seferberliğinde kamu-özel sektör olarak el ele verdik ve 1,5 milyon ilave istihdam sağladık. Kamu-özel sektör el ele verdimi yapılmayacak şey yoktur.
Buradan tüm iş dünyamıza ve işverenlere de çağrıda bulunuyorum.
Sizler vasıtasıyla ülke çapında her işverene sesleniyoruz; Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam Seferberliği 2019’a katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun.
Dünün en çok kazananları, Türkiye’ye yatırım yapanlar, Türkiye’de istihdam sağlayanlar oldu. Yarının en çok kazananları da, bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar olacak.
Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz.
Bereketli ve umut dolu bir güne merhaba demek için, Burada iş var, Burada aş var, Burada gelecek var diyoruz.
Sizleri Odamız adına saygıyla selamlıyorum.

Tayfun KARATAŞ
FATSO Yön.Kur. Bşk.

Basın Açıklamasını PDF Olarak Almak İçin Tıklayınız

Gündem Arşivi
BAŞKAN KARATAŞ'TAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI BAŞKAN KARATAŞ: SİYASİLERİMİZİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ EKONOMİK VE POLİTİK ÖNGÖRÜLER KONFERANSI DÜZENLENDİ ÖĞRENCİLERİMİZE YARDIMLARIMIZ KORGAN İLÇEMİZDE DEVAM ETTİ ÖĞRENCİLERİMİZE YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR HER İLÇEDE 1 KÜTÜPHANE PROJEMİZİN 4.SÜ HAYATA GEÇTİ PLASTİK POŞETLERİN ÜCRETLENDİRİLMESİNDE USÜL VE ESASLAR KOBİ DEĞER KREDİSİ KULLANIMA AÇILDI HİJYEN EĞİTİMİ TAMAMLANDI İLÇEMİZDEKİ ÖĞRENCİLERE KIŞLIK YARDIMLARIMIZ SÜRÜYOR HİSARCIKLIOĞLU: "DESTEKLERİMİZ SÜRECEK" TEBLİGATTA ELEKTRONİK DÖNEM BAŞLIYOR GIDA ÜRETİMİ YAPAN ÜYELERİMİZ İÇİN HİJYEN EĞİTİMİ POŞET ÜCRETİ Ve POŞET BEYANNAMESİ KANUNU RESMİ GAZETDEDE YAYIMLANDI TÜRKİYE 100 LİSTESİNDE YER ALMA FIRSATI EN BÜYÜK SIKINTI YÜKSEK FAİZ ENFLASYONLA MÜCADELE "YERLİ ÜRETİM" LOGO KULLANMA ZORUNLULUĞU MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM-SATIM İŞLEMLERİ ODA AİDAT BORÇ YAPILANDIRMA KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI HAKKINDA TÜM BİLGİLER KOBİ'LERE NEFES KREDİSİ BAŞKAN KARATAŞ GÜVEN TAZELEDİ FATSO'DAN KURSİYERLERE SERTİFİKA TÖRENİ FATSA OSB'DE İSTİHDAM SAYISI 3700'E ULAŞTI FATSA'DAKİ ÖĞRENCİLERİMİZİN KIŞLIK YARDIMLARI YAPILDI ÇAMAŞ İLÇESİNDE ÜYELERİMİZİ ZİYARET ETTİK ÇAMAŞ BELEDİYE BAŞKANINI MAKAMINDA ZİYARET ETTİK ÖĞRENCİLERİMİZE KIŞLIK YARDIMLARIMIZ ÇAMAŞ İLÇESİNDE DEVAM ETTİ AYBASTI ÇATALPINAR VE KABATAŞ İLÇELERİNDE ÖĞRENCİLERİMİZE KIŞLIK YARDIMDA BULUNDUK AYBASTI VE ÇATALPINAR İLÇELERİNDE KAYMAKAMLARI ZİYARET ETTİK AYBASTI KABATAŞ VE ÇATALPINAR İLÇELERİNDE ODA BAŞKANLARINI ZİYARET ETTİK AYBASTI'DAKİ ÜYELERİMİZİ ZİYARET ETTİK BAŞKANIMIZDAN ODALARA ZİYARET KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİN 2. GRUBU BAŞLADI HER İLÇEDE 1 KÜTÜPHANE PROJEMİZİN 3.SÜ AÇILDI KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN BİRİNCİSİ TAMAMLANDI BAŞKANIMIZDAN BASIN KURULUŞLARINA ZİYARET ODAMIZ BÜNYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI KÜTÜPHANEMİZ TAMAMLANIYOR KORGAN Ve KUMRU İLÇELERİNDE ÜYELERİMİZİ ZİYARET ETTİK İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİMİZE KIŞLIK YARDIMLARIMIZ SÜRÜYOR TKDK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI MİLLETVEKİLİMİZ ERGÜN TAŞCI'DAN TEKSTİL KURSUMUZA ZİYARET SANAYİYE DAYALI BİR EKONOMİYE GEÇMELİYİZ İŞ DÜNYASINA YENİ SOLUK: ARABULUCULUK İŞ GARANTİLİ İSTİHDAN KURSLARININ 13.SÜ BAŞLADI FATSA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ'NDEN BAŞKANIMIZA ZİYARET KURS BAŞVURULARI BAŞLADI

Girişimciler
Genç Girişimciler

Kadın Girişimciler
Üye Bilgi Servisi
Meslek Grupları
Odamıza üye firmaların bilgilerine ulaşmak için açılacak olan forma aradığınız firmaya ait Üye Sicil No, Ticaret Sicil No, Vergi Numarası ve Nace Kodu bilgilerini girerek sorgulama yapabilirsiniz.
Arama formuna erişim için tıklayınız.
AB
Nace Rev.2
AB
Meslek gruplarımızın Nace Rev formatında listesi için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Bağlantılar
Avrupa İşletmeler Ağı
TOBB TV
Tek Hedef Bilişim
Kobi Bilgi Sitesi
TEB Kobi TV
Rekabet Kurumu
Yeni Türk Ticaret Kanununa Hazır mısınız?
T.O.B.B Fatsa Belediyesi 19 Mayıs Üniversitesi Ordu Üniversitesi Türkiye