DÖRDÜNCÜ MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVI YAPILDI
02 Mart 2017 Perşembe / 10:07:43

FATSOFatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO ) ile MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri işbirliği ile gerçekleşen 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' sınavları dördüncü kez Fatsa ‘ da yapıldı. Sınav alanını ziyaret eden Fatsa TSO Yön. Kur. Bşk. Tayfun KARATAŞ, yapılan sınavların önemini vurguladı. Başkan KARATAŞ , “Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlenmesi ile ilgili yaptığımız girişimler sonucu iş dünyasındaki birçok çalışanımıza ve iş yerlerimize Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda belge hizmeti vermeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinize bundan sonraki çalışma hayatlarınızda başarılar kazasız belasız çalışmalar diliyorum. İnşallah bu çalışmalara diğer firmalar ve diğer çalışanlarımızla birlikte devam edeceğiz.” dedi.

Sınav alanında sınavı izleyen Fatsa TSO Genel Sekreteri Hamdi KARAMUSTAFA yaptığı açıklamada; Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda öncü Odalar içerisinde olduklarını kaydederek, “Mesleki Yeterlilik Belgelerinin verilmesi konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin başlatmış olduğu bir çalışma sonucunda Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konu üzerinde yoğunlaştık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin iştiraki olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş (MEYBEM) ile birlikte riskli gruplar üzerinde bulunan işlerin belgelendirilmesi konusunda yaptığımız çalışmalarla Ordu İlinde en çok sınav ve belgelendirme yapılan İlçe ve Oda konumundayız. Yeni talepler de gelmeye devam ediyor. FATSO olarak 2016 Mayıs ayından bugüne kadar düzenlediğimiz sınavlar başarıyla tamamladı ve sınavı geçenler belgelerini aldı.” diye konuştu.

Mesleki Yeterlilik Belgelendirmesi zorunlu tutulan mesleklerde yapılan düzenleme ile belgesiz çalışmanın mümkün olmadığını hatırlatan Genel Sekreter KARAMUSTAFA,2017 yılından itibaren belgesiz çalıştığı Bakanlıkça tespit edilen işyerlerine işçi başı 500.- TL idari para cezası uygulanacağı uyarısında bulundu. Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sisteminin katma değerli üretime, istihdama ve rekabetçiliğe güç katacağını belirterek “Sınavlarda başarılı olan kişilerin 2017 yılı sonuna kadar belge masrafı ile sınav ücretinin tamamı İŞKUR’un İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. İşçi ve işverene herhangi bir maddi yük getirmiyor. Çalışanı Mesleki Yeterlilik Belgesi alan işveren, 12 ay boyunca S.G.K. Sigorta işveren payını ödemiyor. Belgesi olan birini işe alırsa 4,5 yıla varan sigorta işveren payını ödemiyor” dedi.

Belge başvurularının MEYBEM’e iletilmek üzere Oda tarafından teslim alındığı ve gruplandırıldığı, gerekli kontenjanlar tamamlandıkça da sınavların gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Ayrıca, üyelerimizin ve çalışanlarının herhangi bir idari yaptırıma ve mağduriyete maruz kalmamaları için MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ başvurularını en kısa sürede tamamlamaları tavsiyesinde bulundu.

İŞ GARANTİLİ İSTİHDAN KURSLARININ 13.SÜ BAŞLADI FATSA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ'NDEN BAŞKANIMIZA ZİYARET KURS BAŞVURULARI BAŞLADI İMALATÇI KOBİLERE 1 MİLYON DESTEK İŞ'DE KADINLAR PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI FATSO'DAN FINDIK DEĞERLENDİRMESİ FATSA'DAKİ STK'LARDAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI KORGAN İLÇEMİZDE MALİ MÜŞAVİRLİK BÜROSU AÇILDI BAŞARILI ÖĞRENCİLER FATSO TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ FATSO GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ DÜZENLENDİ FATSO'DAN HER İLÇEYE 1 KÜTÜPHANE PROJESİ T.O.B.B. 73. GENEL KURULUNA KATILDIK EĞİTİM FAALİYETLERİMİZE KATILACAK KURSİYER LİSTESİ GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİMİZİN İKİNCİSİ TAMAMLANDI BAŞKANIMIZ POLİS TEŞKİLATININ 172. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI FATSO'DA E-İMZA DÖNEMİ KONFERANSIMIZ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ ORDİF 52 İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI 30 MART'TA AÇILIYOR FATSA'DA ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK PROGRAMLARI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİMİZİN İLKİ TAMAMLANDI FATSO ÇALIŞIYOR ÜLKE KAZANIYOR SEÇ MARKET FATSA ŞUBESİ HİZMETE AÇILDI DÖRDÜNCÜ MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVI YAPILDI ODAMIZ AKREDİTASYON BELGESİNİ YENİLEDİ ORDU İLİNDE İLK İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ FATSA'DAN KOSGEB SIFIR FAİZLİ KREDİ 2017 BAŞVURULARI BAŞLADI FATSA OSB'DE İSTİHDAMI 10BİN KİŞİYE ÇIKARACAĞIZ DOĞAN CÜCELOĞLU ÜYELERİMİZLE BULUŞUYOR BAŞKANIMIZ YENİ İŞYERLERİNİN AÇILIŞINA KATILDI BAŞKANIMIZ ÇALIŞAN GAZETİCELER GÜNÜNÜ KUTLADI BAHADIR GIDA'YA ZİYARET NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI MERAKLA BEKLENEN EKONOMİK PAKET AÇIKLANDI NEFES KREDİSİ İÇİN START VERİLDİ FATSO'NUN KABAN YARDIMLARI SÜRÜYOR AHMET ŞERİF İZGÖREN'E YOĞUN İLGİ FATSO'DAN ÖĞRENCİLERE KABAN YARDIMI Fatsa OSB'den İhracat Artıyor FATSO'DAN İSTİŞARE TOPLANTISI ESNAFA 48 AY VADELİ KREDİ MÜJDESİ KALİTELİ FINDIK YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ BAZI ALACAKLARIN YENİNDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN AF KANUNU UYGULAMA REHBERİ Oda Aidat Alacaklarına Uygulanan Gecikme Zammının Affı Hakkında Duyuru ESNAF SANATKAR Ve İŞADAMLARIMIZ 15 TEMMUZ'DA DİK DURDU FATSO'DAN BİRLİK VE BERABERLİK ZİYARETİ BASIN AÇIKLAMASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETİ TÜM İŞVERENLERE 1 TEMMUZ 2016'DAN İTİBAREN ZORUNLU HALE GELİYOR ODAMIZDAN İLÇE VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜL FATSA'DA İLK MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI YAPILDI MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNDE SÜRE UZADI