NEFES KREDİSİ İÇİN START VERİLDİ
02 Aralık 2016 Cuma / 14:57:10

FATSONefes Kredisinde Sona Gelindi

T.O.B.B., Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata geçirilecek olan KOBİ’lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü’nde 02.12.2016 günü düzenlenen lansman toplantısında atıldı.​
Lansman toplantısına, Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve KGF Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz katıldı.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve KGF ortaklığında hayata geçirdikleri devrim niteliğinde bir iş için bir araya geldiklerini belirterek, “Reel sektör ile finans sektörü olarak el ele verdik ve KOBİ’lere nefes olacak bir proje hazırladık. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın başlattığı kredi faizlerini düşürme politikasına özel sektör olarak katkı sağlamış olduk” dedi.

İki ay önce bu proje fikrini Başbakan Binali Yıldırım ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile konuştuklarını anımsatan Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “’KOBİ’ler %15 ile %18 arasında faizle kredi kullanıyor, faiz baskısından nefes alamıyor. KOBİ’lere yüzde 10’un altında faizle kredi kullandırmalıyız’ dedik. Sonrasında hemen çalışma başlattık.
Önce TOBB ile 365 oda ve borsamız olarak elimizi taşın altına koyduk. Tüm kaynaklarımızı birleştirdik. Sonra Hazinemiz ve Kredi Garanti Fonu devreye girdi. KOBİ’ler teminat bulamıyor, bankalar da risk gördükleri için onlara kredi veremiyordu. Başbakanımızın talimatlarıyla, Hazine destekli KGF kefaleti devreye girdi. KOBİ’lerimizin bu proje kapsamındaki kredilerine %85 kefalet sağlandı.

Son olarak da bankalarımız devreye girdi. Onlar da zararı bile göze alarak projeye kaynak sağladılar. Burada Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin beye ve Denizbank Genel Müdürü Hakan beye yaptıkları önderlik için çok teşekkür etmek istiyorum.

KOBİ’lere 5 milyar lira, eski parayla 5 katrilyon lira kredi sağlayacak Nefes Kredisi ortaya çıktı. Nefes Kredisi ile KOBİ’lere yıllık %9,90 - aylık %0,83 faizle 1 yıl vadeli kredi sağlayacağız. 3 ay içinde yaklaşık 80 bin KOBİ’mizin derdine derman olacağız. KOBİ’leri faizin altında ezdirmeyeceğiz, KOBİ’lere nefes olacağız”.

Hisarcıklıoğlu, bu proje ile reel sektör ve finans sektörünün el ele vererek Türkiye için ne kadar güzel işler yapabileceğini gösterdiklerini söyledi.
Başbakan Yıldırım’ın projeyi ilk günden bu yana çok yakından takip ettiğini anlatan TOBB Başkanı, “Bugün de bizlere moral vermek için bu imza törenini himayelerine aldı. Biz de Türk özel sektörü olarak Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın başlattığı kredi faizlerinin düşürülmesi politikasına elimizden geldiğince destek vermiş olmaktan çok mutluyuz” dedi.

Hisarcıklıoğlu, piyasaların tedirgin olduğu bugünlerde bu projenin tüm iş dünyasına bir umut olmasını dileyerek, “Çünkü biz şunu çok iyi biliyoruz. Türkiye’ye yatırım yapanlar her zaman kazandı. Türkiye, her zaman hedeflerine ulaştı. Biz yine en iyi bildiğimiz işi yapacağız. Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, biz kazanacağız, çalışanlarımız kazanacak, Türkiye kazanacak. Bu masadaki güç birliği oldukça, birçok başarıya imza atacağız” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK SIKINTI YÜKSEK FAİZ ENFLASYONLA MÜCADELE "YERLİ ÜRETİM" LOGO KULLANMA ZORUNLULUĞU MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM-SATIM İŞLEMLERİ ODA AİDAT BORÇ YAPILANDIRMA KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI HAKKINDA TÜM BİLGİLER KOBİ'LERE NEFES KREDİSİ BAŞKAN KARATAŞ GÜVEN TAZELEDİ FATSO'DAN KURSİYERLERE SERTİFİKA TÖRENİ FATSA OSB'DE İSTİHDAM SAYISI 3700'E ULAŞTI FATSA'DAKİ ÖĞRENCİLERİMİZİN KIŞLIK YARDIMLARI YAPILDI ÇAMAŞ İLÇESİNDE ÜYELERİMİZİ ZİYARET ETTİK ÇAMAŞ BELEDİYE BAŞKANINI MAKAMINDA ZİYARET ETTİK ÖĞRENCİLERİMİZE KIŞLIK YARDIMLARIMIZ ÇAMAŞ İLÇESİNDE DEVAM ETTİ AYBASTI ÇATALPINAR VE KABATAŞ İLÇELERİNDE ÖĞRENCİLERİMİZE KIŞLIK YARDIMDA BULUNDUK AYBASTI VE ÇATALPINAR İLÇELERİNDE KAYMAKAMLARI ZİYARET ETTİK AYBASTI KABATAŞ VE ÇATALPINAR İLÇELERİNDE ODA BAŞKANLARINI ZİYARET ETTİK AYBASTI'DAKİ ÜYELERİMİZİ ZİYARET ETTİK BAŞKANIMIZDAN ODALARA ZİYARET KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİN 2. GRUBU BAŞLADI HER İLÇEDE 1 KÜTÜPHANE PROJEMİZİN 3.SÜ AÇILDI KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN BİRİNCİSİ TAMAMLANDI BAŞKANIMIZDAN BASIN KURULUŞLARINA ZİYARET ODAMIZ BÜNYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI KÜTÜPHANEMİZ TAMAMLANIYOR KORGAN Ve KUMRU İLÇELERİNDE ÜYELERİMİZİ ZİYARET ETTİK İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİMİZE KIŞLIK YARDIMLARIMIZ SÜRÜYOR TKDK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI MİLLETVEKİLİMİZ ERGÜN TAŞCI'DAN TEKSTİL KURSUMUZA ZİYARET SANAYİYE DAYALI BİR EKONOMİYE GEÇMELİYİZ İŞ DÜNYASINA YENİ SOLUK: ARABULUCULUK İŞ GARANTİLİ İSTİHDAN KURSLARININ 13.SÜ BAŞLADI FATSA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ'NDEN BAŞKANIMIZA ZİYARET KURS BAŞVURULARI BAŞLADI İMALATÇI KOBİLERE 1 MİLYON DESTEK İŞ'DE KADINLAR PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI FATSO'DAN FINDIK DEĞERLENDİRMESİ FATSA'DAKİ STK'LARDAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI KORGAN İLÇEMİZDE MALİ MÜŞAVİRLİK BÜROSU AÇILDI BAŞARILI ÖĞRENCİLER FATSO TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ FATSO GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ DÜZENLENDİ FATSO'DAN HER İLÇEYE 1 KÜTÜPHANE PROJESİ T.O.B.B. 73. GENEL KURULUNA KATILDIK EĞİTİM FAALİYETLERİMİZE KATILACAK KURSİYER LİSTESİ GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİMİZİN İKİNCİSİ TAMAMLANDI BAŞKANIMIZ POLİS TEŞKİLATININ 172. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI FATSO'DA E-İMZA DÖNEMİ KONFERANSIMIZ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ ORDİF 52 İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI 30 MART'TA AÇILIYOR FATSA'DA ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK PROGRAMLARI